Училища и детски градини отварят, много родители са притеснени

Над 700 молби за продължаване на онлайн обучението вече са подадени в МОН

04.01.2021 | 07:15 Редактор: Ивет Арабова
Училища и детски градини отварят, много родители са притеснени

Разхлабване на част от противоепидемичните мерки у нас – днес отварят училищата и детските градини. Децата от I до IV клас се връщат обратно в класните стаи. 

Много родители, а и учители не са доволни от решението и смятат, че това ще доведе до трета вълна на инфекцията. Над 700 молби за продължаване на онлайн обучението са постъпили вече в Министерството на образованието и науката.

От ведомството смятат, че по този начин децата ще получат качествено образование, което не може да се случи в електронна среда и ако дистанционното обучение продължи, това ще бъде фатално за подрастващите. 

Родители, които не желаят да пуснат децата си обратно на училище от днес, могат да подават заявления до регионалните управления на образованието, съобщиха от Министерството.

В училищата ще продължи да се прилага организация, която ограничава взаимодействието между отделните паралелки и класове, както и установените до момента изисквания за носенето на лични предпазни средства. Учениците от V до XII клас ще продължат да се обучават онлайн.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК