Бяха ли поставени медиците на пиедестал през 2020 година?

Коментар на д-р Стефан Константинов

02.01.2021 | 21:26 Редактор: Искра Ангелова

"Предлагам 2021 година да не си правим много равносметки, а да гледаме само напред. Но 2020 не беше най-променящата година за мен, защото не са се случили кардинални неща в живота ми, но беше година, в която можеше да се наблюдават много интересни процеси. Цялото общество беше поставено в едни ненормални условия", каза директорът на Специализираната болница по онкология д-р Стефан Константинов в студиото на "Опорни хора".

Според него медиците не са били поставени на пиедестал, а са били в центъра на събитията.

"Цялото общество беше поставено на изпитание. Ако приемем, че са на пиедестал, то тогава 2021 година вероятно те ще слязат от него, защото каквото и да се случи - в един момент те ще спрат, системата ще се върне към старата ситуация, ако не направим изводи. Тази година ще избори, вероятно след изборите е най-хубавото време за реформи. Само че аз забелязвам, че вече никой не говори за реформи", допълни д-р Константинов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му малко или много се вижда краят на Ковид-19.

"Коронавирусът ни показа неща, които много хора са ги знаели. Видя се, че системата, в която работят колегите, е дълбоко несъвършена. Даваха се милиони левове, но кризата с вируса ще спре, както и даването на тези пари. И къде ще се върнем? Пак в изходна позиция. Това не бива да го допускаме. На здравеопазването му трябват дълготрайни решения, не просто, когато дойде криза", категоричен е д-р Константинов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК