Мутафчийски: Имаме 40-50% спад в приема на най-тежките случаи на Ковид-19

"Отчитам успех на първите дни на ваксинацията", заяви началникът на НОЩ

31.12.2020 | 10:54 Редактор: Тодор Петров

"Върху софийските болници силно намаля натискът по отношение на болните, които се приемат. В момента във ВМА, а и не само във ВМА, има спад на приема от 40-50%, защото в най-тежките моменти приемахме нуждаещи се от кислород и терапия. Това се забелязва и по броя на свободните легла в болниците и интензивните отделения. Тенденцията наистина е добра", заяви началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски на последния брифинг за годината.

Той отбеляза, че процесът на ваксинация е тръгнал и във ВМА, а 100-те дози са изпълнени за два дни. Наложило се е много медици да бъдат върнати. Някои от тях дори не са били записани в основния списък, но са изявили желание да се ваксинират.

"Отчитам успех на първите дни на ваксинацията със заявка за успешен по-нататъшен процес. Това, че колеги или други хора, имат друго мнение... Не виждам проблем в тази история, въпреки че често това нанася вреди върху настройката на хората. Не сме поставени, за да разпиляваме енергия в ненужни битки", каза още ген Мутафчийски.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
1 rate up comment rate down comment 0
palkat
преди 3 години
Нещо не е както трябва. С лед като не са толкова заети медиците и има техника, защо има 110 починали ? Явно не се обръща достатъчно внимание на болните. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Еми тогава дано започнете да приемата за лечение ихора, които нямат Ковид. Защото мойта леля я оставиха да почине от двустранна пневмония, при положение, че не можеше да диша, само защото теста и беше отрицателен, а в болница приемали само такива с положителен корона вирус тест! Сигнализирай за неуместен коментар