Равносметката на Вежди Рашидов: 2020 беше тежка и проклета година

Година на изпитания и загуби – така ще запомни 2020-та бившият министърът на културата

27.12.2020 | 15:20 Редактор: Радостина Димитрова

Година на изпитания и загуби – така ще запомни 2020-та бившият министърът на културата Вежди Рашидов.

"На всички е ясно, че беше една тежка, проклета година. Равносметката няма как да бъде по-различна, защото простихме се с приятели. Много българи измряха то не е тайна. Но никога в България за ден не са измирали такова количество хора. Всичко това трябва да ни навява на мисълта, че живеем в много сложно време", разказа Рашидов.

Годината носи много трудности и в личен план, а Ковид-19 не подминава и семейството на председателя на комисията по култура в НС. 

"Ами, как беше – отвратително разболяване, което ти удря органи, нали каквото говорят хората, нали аз това искам да го избегна. По-лошо и различно е от обикновен вирус. Може би това е истината. Вчера прясно си взех кръвния тест, антителата са ми много високи, всичко ми е на място вече. Имах малко проблеми с черния дроб от антибиотиците", каза още той.

Извънредната обстановка променя и една дългогодишна традиция в семейството на Вежди Рашидов. За първи път от години насам бившият министър на културата отбелязва рождения си ден в тесен семеен кръг, а не с изложба.

Ами, поради тази причина, че аз горе –долу смятам, че съм дисциплиниран човек и човек, който мина това отвратително нещо на тоя етап. Не знам докога, то и повтаря. Нямам желание да събирам приятели колеги и да ги разболявам. 09:33- Аз бех с внучето, с децата, със съпругата ми , на рождения си ден и ми беше приятно и човешко, простичко, нормално. Поседяхме, поговорихме, полигавихме се с малчо – много е хубаво. Така че има и добрите страни", посочи още той.

Признава, че 2020-та е била тежка за цялото човечество, както за духа така и за психиката. И се надява новата година да бъде по-добра.

Надява се през 2021 година да сбъдне своя дългогодишна мечта.

"Ще се радвам много, догодина, разбира, се за 70-годишнината имам юбилей и ще направя сигурно една много хубава изложба, за нея мисля от 45 години. Така ще бъде, тази година ще изтърпим проклетията да си отиде да дойде годината на надеждата за всички ни е важно. Хубаво е да виждаш усмихнати приятели по улиците, усмихнати хора, някой добър ден да ти кажа, въпреки че на тия години и след рака спрях и да пия и да пуша, но какво да направя някои хора си вадят хляба и чрез мене –е така е живот", каза още Вежди Рашидов.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
АСЕН ИЛИЕВ
преди 3 месеца
ЕЙ БУЛГА-РАЦИ, АБЕ КОЙ ДАДЕ 180 МИЛИОНА ЗА "ВАКСИНИ", ПА ПОСЛЕ ГИ СЛОЖИ У БУСЧЕ И ПУСНА РИФЕРА НА ПОДГРЯВАНЕ, ЗА ДА ДЕЗАКТИВИРА ВИРУСА ? :) - ГОДИНАТА ЛИ, ПАК ВИ Е ВИНОВНА ? :) Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
АСЕН ИЛИЕВ
преди 3 месеца
БУЛГА-РАЦИ, СЕГА ТОВА ЛИ ЩЕ ВИ Е НОВАТА МАНТРА - ГОДИНАТА Е ВИНОВНА :) Сигнализирай за неуместен коментар