Ути Бъчваров: 2020 беше семейна година

Никога човек не си беше представял, че мотивиран или не, той ще прекара толкова много време със семейството си

26.12.2020 | 14:35 Редактор: Радостина Димитрова

През празничните дни ви срещаме с популярни българи, които споделят какво им отне годината и на какво ги научи. Днес ви срещаме с телевизионния водещ и актьор Ути Бъчваров. 

Семейна. Така Ути Бъчваров описва своята 2020-та година.

"Никога човек не си беше представял, че мотивиран или не, той ще прекара толкова много време със семейството си. Така, че бих казал, че 2020 е годината на семейството. Наистина човек се трансформира, поне аз се опитах да трансформирам цялото това време и да бъда много щастлив, защото винаги човек оставя за утре тези много важни, интимни моменти и моите деца видяха тате в една друга фигура, по-настойчив, защото моят живот е на колела, да пътувам, да ходя по промоции. Сега се оказа, че цялото това нещо се трансформира в това да измисляш – да направиш така да им е интересно и на тях", разказа Ути. 

Той и семейството му се сблъскват с Ковид-19 още лятото. Изкарват го сравнително леко, почти без симптоми.

Ние бяхме в самото началото, изядохме едно агне и нещата се случиха. Нещата се случиха, по-рано. Даже със семейството ми това си говорихме, че сме извадили късмет – заразили сме се по-рано, тогава беше по-спокойно, хората те изслушваха, РЗИ ме проверяваха всеки ден. Не може да си представите колко мои приятели в различни краища на България просто се обадиха да ме питат как съм. Суматохата около всичко, което се случи ни накара да бъдем по-нечувствителни просто защото не можем да бъдем чувствителни върху всяко събитие, което се случва около нас", каза още той.

Ути определя лекарите като герои и съветва хората, които тепърва ще се сблъскват с коронавируса, да не се самолекуват.

"Не вярвайте че аспиринът, джинджифилът и лимонът ще ви спасят. Да, това ще повдигне тонуса на организма ви, но в момента, в който почнеш да се разболяваш – ти се разболяваш. Да, бих се ваксинирал, защото не вярвам в това, че съм свръхчовек и че съм безсмъртен", посочи Ути..

Година обаче не се разминава без разочарования за телевизионния водещ. 

"Цялото ми разочарование в този период е от нелепото държание на част от политиците. Те доказаха че са или прекалено амбициозни хора, с болно его на отличници, на перфекционисти, на това, че противникът трябва да бъде обвиняван, да му слага пръчка в колелата за всяко наше действие. Аз съм служил в армията. Там винаги си виноват. Този армейски момент на мислене и на доминиране над останалите подчинени лъсва през цялото това време. Аз смятам, че тази пандемия отдалечи хората от политиците, от политиката и смисъла човек да вярва в лъжи", сподели водещият.

А дигитализацията на света, която пандемията наложи, ще отдалечи хората един от друг, смята Ути.

Промяната в света най-вероятно ще промени и неговия начин на работа през следващата година.

Пандемията от Ковид-19 накара много хора да останат вкъщи. А какво трябва да имаме у дома, за да се чувстваме сигурни, когато се наложи да останем там за дълго?

"Килер, килер, килер, разбира се. Килерът е един от най–големите мотиватори да си останем вкъщи. Килерите са и форма на мислене, дългосрочно. Правенето на вкусни буркани. Избата и килерът са много важни състояния на материята във всяка една къща", каза Ути. 

Що се отнася до подаръците: " и за децата ми и за роднините ми няма да купувам китайски боклуци. Просто човек да ги поглежда и да казва – "много мило, страхотно". Какво съм направил аз – през октомври, ноември и декември правих поредица за буркани. И съм направил цяла колекция, която ще подаря на моите роднини и съм сигурен, че на един такъв подарък всеки един повече ще се зарадва - лично отношение, много повече любов и грижа за останалите, когато подариш един хубав буркан с туршийка например или някоя добра кисела зелка. Прекрасно", посочи телевизионният водещ.

Остава надеждата му, че 2021 г. ще бъде по-добра, а хората ще оценят нещата, които иначе приемат за даденост.

"Това е моята надежда, че 2021-ва ние истински ще се върнем към онези места и хора, ще оценим отново свободата за пътуване, за комуникация. И колкото и да звучи банално, ще имаме нуждата от това да прегръщаме хора, да им стискаме ръцете, а не само да си правим от телефоните "цуни-гуни", въздушни целувки, да имаш прекия контакт. Аз вярвам че следващата година ще е по-вкусна и че ще е споделена с приятели , които ще можем да прегърнем и да целунем", каза Бъчваров.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК