В безизходица: Кучета ще продължават да тормозят жители на "Сухата река"

Съседите обвиняват собственичката на един от апартаментите

22.12.2020 | 17:57 Редактор: Искра Ангелова

Жители на столичен блок в "Сухата река" в безизходица. След поредна проверка на място от институциите, се оказва, че няма решение на проблема със системния тормоз от кучешки вой и лоша миризма. Съседите обвиняват собственичката на един от апартаментите, че отглежда няколко кучета без да се грижи за тях. 

Поредната проверка по сигнал на живеещите в жилищния блок направиха представители на полицията, Столичния инспекторат, Общината и Областната дирекция по безопасност на храните.

"Установи се, че няма никой на адреса, който да отвори, кучетата са вътре. Този път се установи, че има аромат от живеещите, без да излизат навън, животни", каза Мария Маринова от отдел "Екология и озеленяване" район "Подуяне".

А живееща в блока коментира, че кучетата се гледат в абсолютно нехигиенични и нехуманни условия.

"Те не се извеждат, вътре не се почиства в самия апартамент, урината и фекалиите се стичат направо долу в долния апартамент. Дотам се е стигнало, че съседите от долния апартамент са се изнесли от жилището", добави Веселина Николова.

Съседите припомнят отново и за многобройните сигнали. 

"Многократно са събирани подписки, пращани са в Общината, сега хората от Столичната община и от местната община са реагирали вече сериозно на проблема", допълни Веселина Николова.

Мария Маринова добави, че сигналите са 2 или 3 - 2 към Общината и 1 към "Екоравновесие".

"Никога не сме допускани вътре в апартамента, само до вратата", каза още тя.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК