Кучета тормозят жителите на столичния кв. "Сухата река"

Съседи обвиняват собственичката на животните в лошо отношение

15.12.2020 | 19:47 Редактор: Искра Ангелова

Кучешки вой тормози жителите на блок в столичния квартал "Сухата река". Съседи обвиняват собственичката на животните в лошо отношение, както и липсата на адекватна грижа. 

Хората в жилищния блок от много време не спят спокойно. Събужда ги лаят на кучетата от апартамент на 10-ия етаж. 

"Не се издържа, лаят, вият по цяла нощ. Две големи и няколко малки, едни умряха и тя ги хвърля от балкона", каза домоуправителят Антоанета Вангелова.

Тя разказва още, че има и сериозен проблем с хигиената в боксониерата.

"Нямаше вода, нямаше ток, няма нито тоалетна чиния, всичко тече надолу на 9 ет. Опитваме се да разговаряме с жената, която е собственик на апартамента, но никой не ни отговаря", допълни Антоанета.

От ситуацията се оплакват и други хора от блока.

"Проблемът тук е първо от страна на живущите, от страна на целия квартал и самите животни, които се мъчат, това се разбира по воя", сподели живеещата в блока Мария Димитрова.

Хората многократно са подавали сигнали до различни институции, но проблемът си остава.

"Сезирала съм Столичен инспекторат, "Екоравновесие", "Четири лапи", Общината. Полицията вдига ръце и казват: "Ние не може да влезем". От "Екоравновесие" казват: "Трябва доброволно". 7 години пълен ад", допълни Мария Нуамеруе.

През миналата година от отдел "Екология" на район "Подуяне" са извършили проверка по сигнала, но нарушения не са отрити.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК