Рашидов: Изкарахме проклета година, отвратих се от политиката

Бяхме по-либерални и отидохме на първо място по смъртност, посочи той

14.12.2020 | 17:30 Редактор: Таня Харизанова

"Сериозните хора в тежка пандемия, при тежка криза, обясняват на хората, плюс политиците, че ние сме в особена ситуация, даже по-лоша отколкото война. В една война има врагове – тук всеки е враг на всекиго. Всеки заразява всекиго. Световната икономика е парализирана, съдбите на хората се решават по друг начин. Промени се времето".

Така в предаването "Опорни хора", Вежди Рашидов, председател на Комисията по култура и медии, коментира имаше ли сериозно политическо поведение през годината.

"Критикуват ни, че правителството не се справяло с пандемията. Кой се справя с пандемията по света? Бяхме по-либерални и отидохме на първо място по смъртност. Балтов, Мутафчийски предупредиха да се пазим. Защото всеки заразява всеки", допълни Вежди Рашидов.

"Аз изкарах коронавируса и знам каква е тази болест. Въпреки че беше лекият вариант. Но мои приятели си заминаха. Лекарите се скапват от работа", каза още той..

"Всеки иска да прави политически пиар. Искат власт. Какво ще я правят тази власт утре? Тези, които организират протестите, забогатяха. Те са платени. С какво хранят семействата си 3-4 месеца? В началото много млади хора се подлъгаха, но се оттеглиха. Погледнете сега протестиращите", допълни известният скулптор.

Относно предстоящите избори, Вежди Рашидов каза, че няма особено значение дали са през март или май. "Важно е да се проведат спокойно, важно е хората да бъдат разумни и да гласуват по съвест".

"Аз се отвратих от политиката, ако трябва да бъда откровен. Но когато говорим за изпълнителна власт, не мога да укоря хората – работят денонощно", категоричен е в оценката Вежди Рашидов, като обобщи: Изкарахме една проклета, тежка година, тя е белязана година!

На днешния 14 декември Вежди Рашидов има рожден ден.

"Рождения ден ще го празнувам със съпругата си. С децата също. Дано имаме имунитет. Би било хубаво да бъда с приятелите. За първи път няма да правя изложба на рождения си ден, за да уважа и себе си с творчеството, което правя!", сподели гостът на Ганиела Ангелова.

Цялото интервю гледайте във видеото!