СДС на 31 г.: Политическият пъзел се реди от българските граждани

Ще ми се един месец по-рано да бяха въведени мерките, каза д-р Емил Кабаиванов

08.12.2020 | 22:09 Редактор: Юлия Христова

Съюзът на демократичните сили навърши 31 години. Какво ще отстоява СДС в 45-ото Народно събрание?

"31 години е една зряла политическа възраст. Съюзът има роля в политическите среди и ще се постараем да го покажем", каза в "Денят ON AIR" зам.-председателят на партията и кмет на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

По думите му в българската политика СДС има много важна роля.

"Бяхме политическата сила, която даде посока да бъдем част от обединена Европа, да пътуваме свободно, да освободим предприемаческия дух. Имаме, разбира се, неуспехи и провали. Това е една обща сплав. Надявам се, че това, че сме извънпарламентарна сила ще е за кратко", заяви политикът пред Bulgaria ON AIR

"Повече от 10 г. изповядваме ценностите, които да дадат на малкия и средния бизнес възможност да стане по-силен. Надявам се СДС да има депутати, достатъчни за парламентарна група. Политическият пъзел се реди от българските граждани", заяви още събеседникът.

Кабаиванов подчерта, че ако общинските болници са били закрити, първият удар на пандемията от Ковид би бил поет трудно само от останалите.

"Хората умишлено не ходят на прегледи, за да не се заразят. Ще ми се един месец по-рано да бяха въведени мерките, които имаме сега", каза още той. 

Според него анализът на "сините" показва, че сами трудно биха преминали 4% бариера и си партнират с ГЕРБ въпреки различията.

"Имаме различия в политиката на доходите, енергийната политика, децентрализацията. Тя трябва да бъде ускорена, за да се справя държавата с проблемите, които изникват всеки ден. Държим на нашите принципи - те са на европейската десница", допълни кметът на Карлово. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК