Радев: Ако реша, ще се ваксинирам, когато няма рискови чакащи

Първата партида ще бъда само за 60 000, а желаещите от най-рисковите групи са много повече, посочи президентът

07.12.2020 | 13:34 Редактор: Тодор Петров

Президентът Румен Радев коментира ситуацията с предстоящата масова ваксинация у нас. Държавният глава настоя да бъдат направени всички проучвания и анализи за ползите и за рисковете от ваксинирането. 

"Животът на всеки българин е ценен. Ако реша, ще се ваксинирам, едва когато няма чакащи. Първата партида ще бъда само за 60 000 човека, а желаещите от най-рисковите групи са много повече. Нямам правото да отнемам шанса на нито един от тях", съобщи Румен Радев.

Поставянето на ваксината трябва да е строго доброволно, допълни държавният глава. 

Президентът обяви още, че парламентарните избори трябва да се проведат на 28 март. Според него на този етап няма основания за отлагане на вота. Трябва да се проведат при строги противоепидемични мерки, но не бива да се отлагат, категоричен е Румен Радев. 

"Изборите трябва да бъдат проведени в срок, с доставени и лицензирани машини, както е по закон. И с всички мерки, които да гарантират правото на всеки един българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве", посочи президентът.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
ivber52@gmail.com
преди 3 години
"Ако реша, ще се ваксинирам" спрямо "Ще се ваксинирам непременно" е различно като небето и земята. Сигнализирай за неуместен коментар