Радев: Изборите трябва да се проведат на 28 март

С доставени и лицензирани машини, заяви президентът

07.12.2020 | 10:47 Редактор: Тодор Петров

Президентът Румен Радев заяви, че изборите трябва да бъдат проведени в срок. Държавният глава посочи, че изборите ще бъдат на 28 март 2021 г.

"Трябва да бъдат проведени в срок, с доставени и лицензирани машини, както е по закон и с всички мерки, които да гарантират правото на всеки един българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве", обяви Румен Радев.

Президентът подчерта, че трябва да се създадат необходимите условия от всички държавни органи, от които това зависи- изборна администрация, изпълнителна и законодателна власт.

Двамата с вицепрезидента Илияна Йотова почетоха паметта на Никола Вапцаров пред паметника на поета в София.

В отговор на въпрос за българската позиция за европейската перспектива за Република Северна Македония, Румен Радев припомни, че още през 2018 г., година след пописване на двустранния Договор за добросъседство, е призовал за анекс. 

А преди година на свиканото от него консултативно съвещание с правителството е настоял за национална рамкова позиция с ясно посочване на условията на България. 

"Продължавам да отстоявам това, но още веднъж подчертавам, че сега трябва да изчакаме да стихнат емоциите, да се въоръжим с търпение, със спокойствие и разум, защото нашите братя от Република Северна Македония трябва да бъдат членове на ЕС. Но изкореняването на антибългарската реторика и езика на омразата, обективното признание на историческата истина трябва да станат необратим процес. И тук България категорично трябва да отстоява своите права", заяви президентът.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Чудесен ден за българската демокрация Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години