Поставят ни под карантина с обаждане, SMS или по имейл

Самият документ ще може да се взима и на хартия

20.11.2020 | 11:12 Редактор: Юлия Христова

Регионалните здравни инспекции ще поставят под карантина болните с Ковид и контактните им лица със SMS или с обаждане по телефона. Това решиха депутатите с промените, заложени в закона за здравето. С гласуваните текстове отпада и задължителното болнично лечение на коронавирус.

"По този начин ще се подпомогне дейността на инспекцията и ще се намали натовареността на здравните инспектори и техните задължения", коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Задължението за болнично лечение на заразените с коронавирус отпадна. С промени в Закона за здравето се премахва и задължението за болнично лечение, освен на корoнавирус и на други редица заразни болести. 

Опозицията определи действията на управляващите като опит за абдикация от здравни задължения, при които болни не могат да бъдат хоспитализирани.

С приетите промени, регионалните здравни инспекции ще могат да ни налагат карантина чрез обаждане по телефона, SMS или имейл по пощата.

Опозицията от БСП в парламента ще сезира Конституционния съд за решението болни или карантинирани депутати да се регистрират и работят онлайн по време на пленарните заседания. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Как ще докажа, че например не са пратили смс? Сигнализирай за неуместен коментар