Работил си 30 или 40 години - получаваш еднаква пенсия?

Коментар на председателя на Съвета по финанси в БСП Орлин Ваташки

19.11.2020 | 21:56 Редактор: Юлия Христова

Разходи и ефекти - какви промени ще предложи левицата в Бюджет 2021?

Това, което БСП предлага, не е за първи път. Ние предлагаме трайна политика на промяна на данъчното облагане, прогресивно подоходно облагане. Това каза за "Денят ON AIR" председателят на Съвета по финанси в БСП Орлин Ваташки.

Според него доходите на младите семейства и парите, които били "давани на калпак", са вид подаяние. 

"Няма разлика дали си работил 30 или 40 години - получaваш една и съща пeнсия", подчерта той и допълни: "В момента се свива много сумата между минималната и социалната пенсия. Предлагаме нещо съвсем различно"

"Всяко действие на управляващите е хаотично, но не е само сега. Те така управляват. Това са хаотични и нетрайни предложения. Основните предложения от нас са за социалната сфера - при малкия и среден бизнес, общините. Идеята е общините сами да кандидатстват, а не да се раздава на удобните кметове", коментира събеседникът за Bulgaria ON AIR.

Според социалиста малкият бизнес ще да продължи да има проблеми, които в началото на следващата година щели да се засилят. 

"За последните месеци правителството и премирът са раздали около 2 млрд. лева, като около 900 млн. лева са за инфраструктура", допълни Орлин Ваташки. 

Правителството, по думите му, закъсняло изключително много. Цяло лято бездействали и сега системата била в колапс, предвид ставащото с пандемията.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
13 rate up comment rate down comment 2
Един
преди 3 години
Тоя младеж дали си спомня, че точно БСП въведоха сегашния ДОД от 10%? От какъв зор го измислиха преди години сега пък го критикуват и искат пак промяна? Сигнализирай за неуместен коментар
4
10 rate up comment rate down comment 1
Го4о
преди 3 години
Нищо не зависи от това колко си работил, а зависи колко и какви вноски си внесъл. Ако някой не се е осигурявал, проблема е лично негов!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
3
20 rate up comment rate down comment 13
Никола
преди 3 години
НЕ ПИПАЙТЕ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК,НАЙ ДОБРОТО Е ТОВА ЗА РАБОТНИКА.КОЕТО ПРАВИТЕЛСТВО ГО ПИПНЕ ЗАБРАВЯ ЗА ВЛАСТТА . Сигнализирай за неуместен коментар
2
64 rate up comment rate down comment 2
Иванов
преди 3 години
Имам 42 години трудов стаж и съм с 310 лв пенсия от 01 януари ме изравняват с минималната пенсия от 300 лв. Защо да се осигуряват младите... няма логика. Благодаря на сачева за....... Сигнализирай за неуместен коментар
1
16 rate up comment rate down comment 25
Петър Янчев
преди 3 години
Вашата я знаем3$пенсия И 5$ заплата.Член първи и буква "Ж". Сигнализирай за неуместен коментар