Байдън трудно ще направи промени, които да съборят курса на долара

"Америка е дълбоко разделена", каза Левон Хампарцумян

05.11.2020 | 21:29 Редактор: Искра Ангелова

Напрегнати часове пълни с обрати в Съединените щати. Според временните резултати Джо Байдън води пред сегашния президент Доналд Тръмп. 

"Изненадващо борсите са ентусиазирани, защото всички предричаха едва ли не борсов крах и голяма несигурност. Изглежда, че Байдън е доста близко до победата, но така или иначе основните политики, които Америка има да решава, ще бъдат решени и в единия, и в другия случай. Борсите тръгнаха нагоре, защото те бяха излъгани от грешни резултати от изследване на общественото мнение", каза председателят на Българския форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян в студиото на "Денят ON AIR".

Според него обяснението, че някой е платил, за да се кажат лъжливи резултати, е твърде наивно.

"Там има влиятелни политически кръгове, които се борят помежду си, но не вярвам да го правят с елементарни лъжи. Въпросите, които Тръмп или Байдън трябва да реши през следващите години - справянето с Ковид-19, неравенството в доходите, веригите за доставка, зависими от Китай и други далечни дестинации, загубването на определени политически и икономически позиции. Това са проблеми, които следващите години трябва да се решат или от Тръмп, или от Байдън", коментира още Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че ако в един момент поискат по-евтин долар, ще го имат.

"Ако Байдън спечели, той ще има Сенат, който ще е доминиран от републиканци, тоест ще бъде ограничен в левите политики на безумно харчене и данъчни реформи. Надали ще може да направи драстични промени, които биха съборили курса на долара. Америка е дълбоко разделена. Байдън взе исторически най-много хора, които са гласували за него, както и Тръмп", добави експертът.

Левон Хампарцумян подчерта, че който и да управлява, ще трябва да се съобразява с останалите 50% от избирателите.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК