Парламентът не може да работи онлайн, Конституцията не позволявала

Валери Симеонов определи поведението на опозицията като безотговорно

04.11.2020 | 14:10 Редактор: Ивет Арабова

Липса на кворум беляза днешния ден на депутатите. От ГЕРБ и "Обединените патриоти" остро разкритикуваха опозицията, която не се регистрира в пленарната зала.

Тази и следващата седмица ще се гласуват данъчни закони и ще се подготвя гласуването на Бюджет 2021. Опозицията отговори, че няма да се регистрира, тъй като в момента това е нейната принципна позиция. 

"Колеги от БСП, не надничайте от вратата. Ако ви е интересно, влезте да се регистрирате", направи забележка на социалистите председателят на НС Цвета Караянчева.

"Разчитахме на повече отговорност и солидарност, защото именно това означава политическо поведение с дългосрочна визия", отбеляза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.
  
Зам.-председателят на парламента Валери Симеонов определи поведението на опозицията като безотговорно. "Сега ликуват и тържествуват горе в техните стаи. Ето това се казва пир по време на чума", добави той. 

Управляващите посочиха, че към този момент, с оглед на разпространението на пандемията, парламентът няма как да работи дистанционно, защото това не е позволено от Конституцията. БСП обяви, че работата на това управление е изчерпана и на този етап няма да се върне в пленарната зала.

"Не разбираме тона, който се държи към нас. Нашата позиция за неучастие в регистрацията не е нова", изтъкна депутатът от БСП Кристиан Вигенин.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Еми те никак не работят, само се скатават! Сигнализирай за неуместен коментар