Страната ни се грижи за богатите, а не за бедните граждани?

Работим в среда, която е задръстена с ограничения, посочи Димитър Манолов

13.10.2020 | 21:28 Редактор: Юлия Христова

Министър-председателят Бойко Борисов и двама министри направиха инспекция на мястото, където ще бъде изграден Седми блок на АЕЦ "Козлодуй". Оценката за въздействие на околната среда вече е готова и проектът има зелена светлина, стана ясно от изказването на Борисов.

30 години - ще има "Белене", няма да има "Белене"... Всяко решение може да е предпоследно. Удобното на "Козлодуй" е, че има изградена цялостна инфраструктура. Не толкова отдавна имаме идея, която се провали. Оказа се, че една голяма компания трябва да строи, но идеята беше оставена настрани. Това каза за "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

По думите му не е ясно малките реактори колко ще са и какво щели да правят. 

"Нека не бързаме да ги зачеркваме "Марици-те". Те имат дълъг живот, особено двете, които сме приели да наричаме американски", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Според Манолов има нещо като план, стратегия за развитие на енергетиката. Особено в този преходен период, в който тя трябвало да "позеленява".

"Не разбрах и аз дали ще купуваме от американците или те ще инвестират. Разговорът тепърва ще започва. Работим в среда, която е задръстена с ограничения", допълни събеседникът.

Увеличение на пенсии, заплати и надбавки за всички деца. Предизборно ли е развързала кесията държавата? 

"Истина е, че немалка част от заемите, които се теглят, отиват за погасяване на предходни, които са теглени при по-лоши условия. Ние сме парадокласла страна, която се грижи за богатите си граждани, а не за бедните. Политиката е изкуство на възможното", обясни Димитър Манолов.

Според президента на КТ "Подкрепа" прекалено рано било въведено швейцарското правило относно пенсиите.

"Може да се направи модифициране на това правило и индексирането да е друго. Пенсионерите имат преференции като например картите за градския транспорт - те струват нещо, но никой не започва този дебат", посочи той.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК