Транспортираните в "Пирогов" жени са сестри, с тежки фрактури на таза

"Мобилизацията беше пълна", подчерта министър Ангелов

09.10.2020 | 21:48 Редактор: Ивет Арабова
Транспортираните в

Трима души загинаха, а 16 са ранени в тежка катастрофа тази сутрин на пътя Елхово-Лесово, на пет километра от границата с Турция. Пътнически бус се вряза в спрял на пътя украински тежкотоварен камион. В тежко състояние са две жени, които бяха транспортирани с военно-транспортният самолет "Спартан" до "Пирогов". Те са на 51 г .и 46 г., две сестри, настанени са в противошокова зала в "Пирогов" с тежки фрактури на таза. 

"При едната жена в "Пирогов" са установени травми на гърди и корем, контузия на мозъка - счупен череп, лицева травма. Втората жена е с фрактура на таз, бедро, счупване на ръка и мозъчно сътресение. Тук е най-доброто място за тези две жени. Усеща се мобилизацията на всички лекари, медицински сестри и санитари. Мобилизацията беше пълна и резултатът е налице. В момента Министерството на здравеопазването подписва договор за 20 млн. за медицински хеликоптер", каза здравният министър Костадин Ангелов на извънреден брифинг.

В Ямбол няма хора с пряка опасност за живота, но има пациенти в реанимация и такива в ортопедично отделение. Най-младата пострадала при инцидента е на 17 г. - тя е настанена в болницата в Ямбол.

"Най-младата пациентка е в реанимация, остава под активно наблюдение. Тя е дъщеря на една от жените, които са в "Пирогов", добави Ангелов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК