Жени са в критично състояние след мелето до Лесово, транспортираха ги със "Спартан"

В кръвта на шофьора е имало наличие на алкохол

09.10.2020 | 18:35 Редактор: Искра Ангелова

Трима души загинаха, 16 са ранени в тежката катастрофа между ТИР и камион на пътя Елхово-Лесово тази сутрин. Пътническият бус се удря в ТИР-а, който е спрял на пътя, близо до границата. 

Загинали са шофьорът на буса и двама от пътуващите в него. Петима от пострадалите вече са изписани от болницата в Ямбол. От "Пътна полиция" заявиха, че в кръвта на шофьора е имало наличие на алкохол, но в минимално количество. А спирачният път на микробуса е бил около 30 метра.

Заради тежкото положение на две от жените, се наложи военно-транспортният самолет "Спартан" да излети от София с екип от медици от болница "Пирогов", за да вземе пациентите за лечение в столичната болница. Този транспорт трябваше да се случи още следобяд, но тежкото състояние на жените и влошаваше в тяхното състояние отложи това пътуване. Ранените жени са на 51 г .и 46 г., две сестри, настанени са в противошокова зала в "Пирогов" с тежки фрактури на таза. 

"Жените са в критично състояние. "Пирогов" донесоха апаратура и медицински консумативи", каза здравният министър Костадин Ангелов.

Така в Ямбол остават 9 души, двама от тях са с по-сериозни фрактури, те са в интензивното отделение.

Повечето от пострадалите са с черепно-мозъчни травми, фрактури на крайниците и голяма кръвозагуба. В болницата в Ямбол пристигна именно министърът на здравеопазването.

"Приети са 11 пациенти в лечебното заведение - 9 жени и двама мъже. Все още е много рано да говорим за липса на опасност за живота, тъй като голяма част от болните са настанени в ортопедия, има и в шоково състояние", коментира още Костадин Ангелов.

В буса са пътували хора от Ямбол и Сливен. Отивали на пазар в Одрин. Украинският шофьор на ТИР-а е задържан за 24 часа, ще му бъдат повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост. Сред версиите е, че той е заспал зад волана. Бил е без включени светлини. За часове пътят за Турция остана блокиран. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК