Резолюцията: Жълт картон за правителството или лява атака срещу страната?

Коментар на евродепутатите Асим Адемов и Цветелина Пенкова

09.10.2020 | 20:55 Редактор: Ивет Арабова

Независимо от коя политическа сила сме и какви цели имаме, не трябва да допускаме да хулим страната си. По този начин се накърнява имиджът на България, нанесе се имиджова щета. Предстоят избори в България през март догодина и  хипотетично – може да управляваме ние, може да управляват и БСП, и други. Това каза за предаването "Брюксел 1" Асим Адемов, евродепутат от ГЕРБ.

Но това, което оставяме като впечатление в нашите европейски партньори, не е добре и няма да изчезне на другия ден след изборите, допълва Адемов. "Защото, когато станаха наши колеги от "зелените“, които директно настояваха да се спрат еврофондовете, аз се учудих на нашите колеги от България, които ръкопляскаха и се радваха. Сигурен съм, разбира се, че няма основание това да се случи. Но ако стане факт и БСП управлява, дали ще бъдат по-доволни, ако са спрени еврофондовете", попита риторично евродепутатът от ГЕРБ.

Независимо от партийните ни ежби и партизански борби, най-високо трябва да стои интересът на страната ни, категоричен е Асим Адемов, евродепутат от ГЕРБ.

Цветелина Пенкова, евродепутат от БСП, заяви от своя страна за предаването "Брюксел 1“, че индикациите вече са дадени. За мен и докладът, и политическата позиция на европарламента всъщност са ясен знак, че политическото доверие от нашето правителство е снето.

Предстоят избори, надяваме се тези документи да бъдат разчетени малко по-ясно и по-обективно, защото не можем да продължим да хвърляме прах в очите и на гражданите, добави евродепутатът от БСП. Избори се искат и те трябва да бъдат на масата на този етап. Очакваме това да бъде разчетено от управляващите, тъй като те вече получиха червената карта от всички възможни институции, включително и от българските граждани. Какво очакваме оттук нататък?

Наистина е нелепо да се говори за спиране на европейски средства в бъдеще, но ако продължим по този начин и с този модел на управление, вероятно има такава заплаха. Социалистите винаги са отстоявали позицията, че върховенството на правото във всяка една от държавите членки, и европейските средства трябва да бъдат много тясно обвързани. Защото не можем да продължаваме да наблюдаваме тези злоупотреби, които се случват в нашата държава основно, но не само при нас, категорична е Цветелина Пенкова, евродепутат от БСП.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК