От HelpBook: Плащам данък "смет", а останахме без кофи за боклук

Ако видите проблем, подайте сигнал в платформата

05.10.2020 | 15:23 Редактор: Анисия Иванова
От HelpBook: Плащам данък

Наш потребител от район „Връбница“ изпрати сигнал в платформата на Helpbook.info за липсващи кофи за боклук. 

"Бих искала да подам сигнал за това, че от приблизително два месеца нямаме кофа за смет на адрес с. Мрамор, ул. "Мичур" 3А. Преди да останем без такава, тя беше в лошо състояние и въпреки това не беше заменена. Впоследствие нашата кофа остана без дъно и вече е напълно неизползваема. Практически изхвърлянето на битовия отпадък на четиричленното ни семейство е силно затруднено“. След подаден сигнал за това в кметството било обещано съдействие, но с неясни срокове.

От две години домакинството е само с една кофа, тъй като тази за сгурия по неясни причини изчезнала, а нова такава не била доставена. Ощетеният потребител пита защо през всичките тези години плаща данък "смет“ след като необходимите условия за изхвърляне на отпадъци не са предоставени.

В друг сигнал, изпратен към Столичната община, се обръща внимание на повредена чешма, от която се лее постоянно вода в близост до Медицинска академия. Авторът апелира отговорните органи да се прекрати своевременно това разхищение.

Ако видите проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК