Липса на светофари по силно натоварен булевард в София

Затруднено е пресичането на пешеходци, в участъка често има катастрофи

05.10.2020 | 13:20 Редактор: Анисия Иванова
Липса на светофари по силно натоварен булевард в София

Сред множеството получени сигнали в платформата на Helpbook.info от последната седмица, прави впечатление оплакване, отнасящо се за натоварен трафик, чести катастрофи и изключително рисково за пешеходците пресичане на голям булевард в район "Люлин".

Откакто била направена връзката на булеварда с околовръстния път, същият е много натоварен. Въпреки наличните три пешеходни пътеки, пресичането на пешеходци е силно затруднено поради масовото неспазване на предимство от страна на шофьорите, както и движението с превишена скорост. Също така излизането от квартални улици към булеварда е силно затруднено, както от интензивното движение, така и от паркиралите в близост до кръстовищата автомобили. Създават се предпоставки за пътно-транспортни произшествия.

В съседен участък движението е още по-силно затруднено, защото пътят е с предимство за ляво завиващите МПС. Много шофьори не отчитат предимството и на това кръстовище има чести катастрофи. В този участък има и три пешеходни пътеки, които в условията на този интензивен трафик са също опасни за пресичане от пешеходци. След описаното нашият потребител моли за съдействие да бъдат поставени няколко светофара, за да се облекчи трафика.

Ако видите проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК