ГЕРБ - Монтана със снимка от Китай: "Нов пътен възел край Мездра"

Цялата страница на партийната структура в града бе изтрита

11.09.2020 | 21:05 Редактор: Искра Ангелова

Партийната структура на ГЕРБ в Монтана публикува снимка на китайски скоростен път с надслов "Новият пътен възел край Мездра". 

Публикацията се оказа грешка, а от областната управа на партията заявиха, че веднага щом са установили грешката, са изтрили грешната информация. 

Осемлентова скоростна магистрала с множество разклонения и детелини се появи на пътната карта на Мездра. По отсечката ѝ има 196 моста. 
Тя обаче свързва градовете Пекин и Шанхай в Китай. А появата на пътя е само в страницата на партийната група на ГЕРБ Монтана. 

Постът беше озаглавен: "Новият пътен възел край Мездра". Реално на мястото все още се извършва ремонт на пътя Мездра - Ботевград, където е спряно движението за всички превозни средства. Захари е международен шофьор. Пътувал е по безброй чужди пътища, но не смята, че е възможно в региона му да се изгради подобна магистрала.

Според пиар експерта Максим Бехар социалните медии са се превърнали в нов информационен канал и с тях трябва да се внимава.

"Ситуацията е аналогична на хубавата българска приказка: "Да се смееш или да плачеш", защото това е нагледно доказателство как хора, които имат медии в ръцете си, социални медии, но влиятелни медии не знаят какво да правят с тях", сподели Бехар.

Реакциите на потребителите в социалните мрежи не закъсняха. Освен коментари обаче, те проявиха креативност и пресъздадоха емблематични сгради и културни паметници в чужбина на родната карта. 

След шеговитата реакция на интернет потребителите, не само постът, но и цялата страница на партийната структура в Монтана бе изтрита. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК