Фандъкова: До 3 г. за всяко дете място в детска градина в София

Възложено е и да се обновят пешеходните пътеки при учебните заведения

11.09.2020 | 16:17 Редактор: Юлия Христова

До 3 г. за всяко дете над 3-годишна възраст да има място в детска градина в София. Този план си е поставила общината, разкри кметът Йорданка Фандъкова при представянето на нови автобуси до Витоша.

Фандъкова каза също, че предстои да представи новата три годишна програма на кметството за строителство на забавачки. Районните кметове вече са мобилизирани да търсят терени за изграждане на детски градини с парите отпуснати от държавата. 

За новите компенсации за децата, останали извън градини, Фандъкова каза, че това е решение на парламента и държавата ще реши как да разпредели ваучерите.

"Беше намерено решение без да се ангажира финансово общината. Държавата ще реши как да се разпределят компенсациите, ние продължаваме да строим активно", каза кметът.

Фандъкова съобщи също, че училищата и детските градини са готови да посрещнат децата на 15 септември с всички мерки за сигурност. Възложено е и да се обновят пешеходните пътеки при учебните заведения, както и да се почистят дворовете. Градоначалникът призова шофьорите да бъдат внимателни, защо то 15 септември се очаква чувствително увеличение на трафика, пише "Монитор".

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК