Жаблянов с остра атака срещу Нинова, сравни я с Лукашенко

Няма реален избор за лидер на БСП, убеден е социалистът

09.09.2020 | 21:53 Редактор: Тодор Петров

Вместо БСП да демонстрира откритост, чрез която да спечели голяма част от българските граждани за каузата на демокрацията, бившият председател изкопира всички негативни техники на ГЕРБ през последните 10 години за участие в изборите.

Това заяви в предаването "Денят ON AIR" депутатът от БСП Валери Жаблянов в навечерието на изборите за лидер на БСП, които ще се проведат тази събота.

Според него политиката на БСП в бъдеще е отделна тема. Големият въпрос бил, че БСП трябва да демонстрира на десницата как се прави избор. 

"За съжаление, два дни преди изборите в БСП няма избирателен списък. Никой не знае точната численост на тези, които имат право да гласуват. Изборът в БСП наруши всички елементарни изисквания. Не може да има избор без избирателни списъци. По какво се различава това, което прави г-жа Нинова с това, което прави г-н Лукашенко", обясни Жаблянов пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът от БСП бе категоричен, че ако няма правила, това не е избор. Той изтъкна, че е трябвало да има неоспорими правила за провеждането на избор за партиен лидер.

"За г-жа Нинова второто място на изборите е постижение", отбеляза иронично Жаблянов.

Според него програмата на социалистите "Визия за България" не е била възприета от обществото и не е била подкрепена от други партии, заради което е останала документ без реални последствия за българската политика. 

Може ли БСП да бъде привлекателната сила за младите хора или се нуждае от сериозна вътрешна трансформация, попита Жаблянов. И настоя, че трябва да се прекрати черната кампания и охулването на дейците на БСП.

За него нямаме нужда от нова Конституция, а от възстановяване на конституционните норми на управление на държавата.

"Парламентът беше унижаван системно. Основна задача на политическите сили е възстановяване на конституционните форми и авторитета на българското народно представителство", завърши Жаблянов.

Вижте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК