Червени страсти: Готова ли е БСП за пряк избор на нов лидер?

Корнелия Нинова и Кирил Добрев са кандидати за председателското място

09.09.2020 | 18:35 Редактор: Тодор Петров

В събота БСП трябва да избере своя нов лидер. В битката за председателското място сигурните кандидати са Корнелия Нинова и Кирил Добрев. 

Вчера двама от кандидатите призоваха да не се гласува, а трети се отказа от надпреварата. Повечето местни структури вече са получили и бюлетините, с които ще гласуват.

Последните събития в БСП показват, че левицата не е готова да избира лидера си по този начин, смята Калоян Паргов. Промяната в устава беше направена през 2017 година, но досега не е прилагана. Според Паргов социалистите подценяват случващото се в страната, защото са заети с вътрешните избори. 

В Русе вече се готвят за първите преки избори за председател на левицата. В дунавската общината по списък право на глас имат 910 души.

"В своята демократичност като партия влизаме чак в детайли и всичко го правим публично, защото няма такава партия с такава публичност, каквато е нашата. Нещата в други партии стават по-скрито. При нас малко се създаде напрежение, но то не е за друго, а защото имаме усещането, че като партия, която за пръв път го прави, може би не са изпипани всички неща", коментира председателят на общинската структура на БСП в Русе Пламен Рашев.

Бюлетините в Русе са пристигнали вчера и са предадени на общинските съвети на партията. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК