Спецакция в Кюстендил: Шестима души от ромски кланове са задържани

На територията на града тече и специализирана операция срещу битовата престъпност

09.09.2020 | 09:56 Редактор: Георги Камарашев

Тази сутрин квартал "Изток" в Кюстендил осъмна под полицейска обсада. Aкцията е срещу две ромски фамилии по подозрение за рекет и лихварство на територията на областта. 

"Организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство, разпространение на наркотици и насилствени действия, причина на различни видове телесни повреди. Те са от известният български род Гольовци. Има задържани, така да кажа, от конкурентната група, известна с названието Ропотамци. Просто така са известни в града", заяви главният прокурор Иван Гешев.

Въпреки засилено показната акция, в квартала никой не е видял нищо. 

От прокуратурата съобщиха, че към момента задържаните лица са 6. За тях имало доказателства, че предоставяли кредити срещу висока лихва на лица, на които са налагали психически тормоз и побои при забавяне. 

"Това, което ще кажа, че тука ако си спомняте преди около месец бяха бити български полицаи четири човека включително и кучето с което са работили вероятно са търсили наркотични вещества което е срамно за държавата и недопустимо - и в някаква степен сме го превърнали в национален спорт да се бият полицаите", каза още главният прокурор.

Разследването продължава, като се извършват претърсвания на 14 адреса, разпитват се свидетели, в т.ч. пострадали от престъпната дейност.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Гольовци....май хич не са гольовци Сигнализирай за неуместен коментар