Германия постави България в топ 4 на страните, от които идват най-много заразени

Общият брой на потвърдените случаи на Ковид-19 у нас вече е 14 820

20.08.2020 | 19:00 Редактор: Искра Ангелова

Германия постави България в топ 4 на страните, от които идват най-много заразени с Ковид-19. Докладът е на института Робърт Кох. Преди нас са Косово, Турция и Хърватия.

Новите случаи на коронавирус в страната са 151 при направен рекорден брой тестове - 8649. Това означава, че процентът на заразени спрямо направени тестове спада чувствително до 1,7%.

Най-много положителни нови случаи има в Благоевград – 24. Осем души са починали през последното денонощие. Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус у нас вече е 14 820. 

Министерството на здравеопазването назначи прокурист в добричката многопрофилна болница, заради невъзможността на досегашното ръководство да се справи с епидемичната ситуация. 

Основните грешки в организацията на работа, посочени и от здравния министър проф. Костадин Ангелов при посещението му на място бяха, че Ковид-секторът е позициониран във Второ вътрешно отделение, в средата на болницата, както и смесването на потоците от пациенти. 

"Идеята ни е да имаме максималния обем легла, разбира се, това не са само легла, те са подсигуряване на първо място на персонал, това е най-големият ни проблем. На второ място, чисто технически, защото това са пациенти, които изискват съответните реанимационни, възстановителни действия, лечение – това са технически параметри, които са по-трудно осъществими, но правим всичко възможно до края на следващата седмица това нещо да бъде окончателно завършено", каза прокуристът на МБАЛ-Добрич д-р Георги Желязков.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК