Заради несправяне с Ковид-19: Прокурист в добричката болница

Здравният министър посочи основните грешки в организацията на работа

20.08.2020 | 14:12 Редактор: Тодор Петров

Министерството на здравеопазването назначи прокурист в добричката многопрофилна болница, заради невъзможността на досегашното ръководство да се справи с епидемичната ситуация. 

Основните грешки в организацията на работа, посочени и от здравния министър проф. Костадин Ангелов при посещението му на място бяха, че Ковид секторът е позициониран във Второ вътрешно отделение, в средата на болницата, както и смесването на потоците от пациенти. 

Временното ръководство ще изолира на последния етаж на хирургичния корпус всички носители на заразата. За целта е необходим спешен ремонт и разширяване на кислородната инсталация за всички стаи, които са с капацитет 40 легла. Към момента в здравното заведение се лекуват 32-ма пациенти с Ковид 19. 

"Идеята ни е да имаме максималния обем легла. Разбира се, това не са само легла, те са подсигуряване на първо място на персонал, това е най-големият ни проблем. На второ място, чисто технически, защото това са пациенти, които изискват съответните реанимационни, възстановителни действия, лечение", обясни прокуристът на МБАЛ – Добрич д-р Георги Желязков.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК