И ковчег се появи на протеста пред Министерския съвет (+СНИМКИ)

София отново осъмна с блокирани ключови кръстовища 

06.08.2020 | 07:07 Редактор: Тодор Петров

29-и пореден ден на протести. София отново осъмна с блокирани ключови кръстовища - гледка, позната от предишните няколко дни. 

А иначе вчерашният 28-и ден на недоволство в столицата премина сравнително спокойно и без сериозни нарушения на обществения ред. Малко след 20 часа протестиращи се събраха и направиха символично погребение на "диктатурата" в България. 

Пред сградата на Министерския съвет бе поставен черен ковчег с надпис "2009-2020 г. – Борисовата диктатура". Към 21 часа протестиращите под прозорците на властта тръгнаха на шествие в посока Орлов мост. 

Сред недоволните най-обсъжданата тема беше вчерашната конференция на ГЕРБ, на която премиерът Борисов заяви, че е готов да се оттегли от поста, но правителството да продължи да работи. В палатковия лагер на Орлов мост положението беше спокойно. 

Дъждът в София отнесе част от палатковия лагер на майките от "Системата ни убива" пред Софийския университет, но той бе възстановен. Блокадите в София остават и днес. Палатковият лагер във Варна също продължава, а протестиращи в Пловдив се канят да изградят също палатков лагер.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
4 rate up comment rate down comment 1
иван
преди 3 години
Бе тия с ковчега нормални ли са? Сигнализирай за неуместен коментар
3
5 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
2
2 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 3 години
Ехее... много са креативни :) Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 4
Bivip
преди 3 години
Да види Боко хубаво ли е , да ни плаши с чували с трупове и кофчези по детски площадки! Сигнализирай за неуместен коментар