Дъждът разруши част от палатковите лагери в столицата, блокадата остава

Най-сериозни са пораженията при Софийския университет

05.08.2020 | 22:08 Редактор: Ралица Братанова

28-и ден на антиправителствени протести в столицата и страната. Дъждът в София отнесе част от палатковия лагер на майките от "Системата ни убива" пред Софийския университет. Блокадата в центъра на София обаче продължава.

Проливният дъжд, който се изля над столицата разруши част от палатковите лагери в центъра на столицата. Часове след него протестиращите от блокираните кръстовища оправяха щетите.  В поредната си демонстрация протестиращите поставиха ковчег пред Министерския съвет.

Най-сериозни поражения бурята нанесе на блокадата на Софийския университет, а майките от "Системата ни убива" призоваха за помощ в социалните мрежи. 

Въпреки това протестиращите са категорични, че лошото време няма да ги спре. Продължават и гладните стачки. За Владимир Генов това е шесто денонощие без храна и вода, след като обяви гладна стачка. 

А евентуална оставка само на премиера не е достатъчна- смятат протестиращите. 

Докато цялото правителство не подаде оставка недоволството и блокадите ще продължат, категорични са демонстрантите.

Вижте още в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
Той
преди 3 години
Борисов поръча дъжда, за да им развали лагера. Да протестират и за това. Не, по скоро да искат оставката и на ДЯДО БОЖЕ. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Трябва вече нещата да се оправят...и на природата вече и писна от всичката вкисната боза в живота ни... Сигнализирай за неуместен коментар