Ето как се стигна до напрежението на Орлов мост (+ВИДЕО)

Реакциите за блокадата на ключови кръстовища остават разнопосочни

31.07.2020 | 13:46 Редактор: Ралица Братанова

Петъчната сутрин в двата палаткови лагера в столицата започна с преговори. Столичната община апелира протестиращите да освободят част от платното, за да бъдат пуснати две линии от градския транспорт и да се облекчи трафикът. Призивът обаче не беше чут от протестиращите. 

На блокирания вече второ денонощие Орлов мост се стигна и до напрежение. Възрастна жена беше залята с вода от бившия PR на община "Младост" Петър Кърджилов. И двамата бяха отведени в първо районно полицейско управление за разпит. 

Реакциите за блокадата на кръстовището остават разнопосочни. В усложнената ситуация от общината призовават да се пътува с метрото. 

И общината, и полицията днес ще разчитат на преговори с протестиращите, за да бъде премахната блокадата. 

Протестиращите заявиха категорично, че палатковите лагери няма да бъдат вдигнати и ще се пропускат само автомобили на Спешна помощ.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 1
Иван
преди 3 години
От къде на къде 1,5 милиона човека ще се съобразяват с 20 безработни или платени от някой друг *** налягали на Орлов мост. Не ги били чували затова блокирали.... ами при положение, че са само 20 човека близко е до акъла, че малко ги вълнува останалите хора дали лежат там или не. Сигнализирай за неуместен коментар