СДВР за инцидента на Орлов мост: Всеки ще носи отговорност за поведението си

Петър Кърджилов и възрастна жена са в ареста след скандал по време на протеста

31.07.2020 | 11:04 Редактор: Ралица Братанова

Вдигаме с една степен тона, коментираме състоянието на обстановката. Преди час се случи инцидент, от няколко дни предупреждаваме за това. На Орлов мост възрастна жена с бастун е спряла при протестиращите и е изказала мнение. Един от протестиращите се насочва към нея и изхвърля съдържанието на чашата, която държи в ръката, след което тя му посяга с бастун. Трябва да анализираме тази ситуация и да преценим от коя страна е извършена провокация. Всеки ще носи отговорност за своето поведение. И двете страни са в първо районно, ще преценим кой е виновен. Това каза Тони Тодоров, зам.-директор на "Охранителна полиция" към СДВР, на брифинг в сградата на Дирекцията.

Задържаният е бившият пиар на Десислава Иванчева - Петър Кърджилов.

"Не можем да говорим за физическо насилие. Абсолютно професионално задържане. Поради агресивното му поведение беше наложително да му се сложат белезници", коментира Тодоров.

Той обяви, че следобед се очаква по-сериозна среща с хората на протеста.

"Разговорите протичат по друг начин, когато ги няма медиите, това вие го тълкувайте. Постоянно се говори с хората на протестите", каза още Тодоров.

От сутринта служители на Столичната община преговарят с протестиращите за пускането на градския транспорт в района.

"Има възможност да се пусне градския транспорт. Идеята беше да говорим. Не постигнахме никакво разбиране. С тези хора пред МС диалогът беше по-продуктивен. Всички граждани ходим на работа и трябва да си стигнем до работните места нормално", каза директорът на "Аварийна помощ и превенция" Красимир Димитров.

Той съобщи още, че има екип на Орлов мост, който с кола помага на възрастни пътници с багаж да се предвижат от изместената спирка до друг транспорт.

Имало и множество сигнали от хора, които трябва да вървят пеша, заради изместените спирки, от хора от задръстванията, както и за закъснения на градския транспорт.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК