Американските пазари приключиха сесията с повишение за индексите

09.02.2011 | 16:06 Редактор: Тодор Петров
Американските пазари приключиха сесията с повишение за индексите

Американските пазари приключиха сесията с повишение за индексите. Основният американски бенчмарк Dow Jones записа най-продължителното си поскъпване от юли миналата година като в последната сесия това се дължеше на ръст на продажбите на дребно. Печеливши бяха и акциите на веригата за бързо хранене Макдоналдс след като компанията обяви по-добри от очакваните резултати за първия месец на годината. Ценните книжа добавиха 2.6 на сто във вторник.

От състава на S&P 500 като най-печеливши се откроиха банковите институции. Секторът е със среден ръст от 1.7%. Другата сериозно представена група в индекса - тази на строителите комапнии, също добави близо 3 на сто заради прогнозите на анализатори за скок в търсенето на пазара на недвижими имоти.

След края на сесията индустлиалният Dow Jones светна на зелено с повишение от 0.6% до ниво от 12 233 пункта. Това беше седмото поредно повишение за индекса. Другите два показателя S&P 500 и NASDAQ също бяха нагоре съответно с 0.42 и 0.47 на сто.

Абсолютно противоположно завърши сесията в азиатски регион. Пазарите в Азия бяха повлияни от допълнителните мерки, които предприе Киайтската страна в стремежа си да овладее инфлацията. Националната банка повиши основния лихвен процент до 3 на сто.

Със загуби се предстваиха ценните книжа от секторите на енергетиката, недвижимите имоти и електрониката. Понижението беше в размер средно на 3%. Една от малкото компании с ръст в последната сесия беше Тойота. Компанията се повиши с повече от 5 на сто след подобрените прогнози за печалби.

Заради това широкият токийски NIKKEI 225 отписа само скромните 17 десети от процента. За сметка на това някои от другите основни измерители отписаха по над 1%, като HANG SENG и CSI 300, който са надолу съответно с 1.28 и 1.18 на сто.

Европейската сесия започна с преобладаващ оптимизъм, а основната новина от Стария Континент е, че Лондонската фондова борса обяви, че е в напреднали преговори за евентуално сливане с компанията TMX Group, която е оператор на фондовата борса в Торонто.При постигане на споразумение новата група ще бъде най-голямата борса за минни компании в световен мащаб. Консорциумът се оценява общо на близо 5 и половина млрд. паунда. Широко разпростанено е мнението, че преговорите може да приключат още тази седмица.

АМЕРИКАНСКИ ПАЗАРИ

DOW JONES           12,233.20     71.52           +0.59%    

S&P 500                 1,324.57      5.52             +0.42%    

NASDAQ                2,797.05      13.06           +0.47%

 

АЗИАТСКИ ПАЗАРИ

NIKKEI 225            10,617.80     -18.15          -0.17%

HANG SENG           23,183.60     -300.73        -1.28%

CSI 300                       3,040.95          -36.33             -1.18%

33
0 rate up comment rate down comment 0
Antonioibq
преди 3 месеца
Приветствую Вас дамы и господа! Предлагаем Вашему вниманию высококачественные профессиональные плнки. Наша организация работает 15 лет на рынке этой продукции в Беларуси. С помощью оконных пленок мы превращаем хрупкое стекло в новый строительный материал, сочетающий такие свойства как прочность, термоизоляцию, солнцезащиту и современный внешний вид. Высокое качество тонировочных, защитных, декоративных и солнцезащитных пленок позволяет нам давать заказчикам и партнерам гарантии долговечности Сигнализирай за неуместен коментар
32
0 rate up comment rate down comment 0
Gracebax
преди 3 месеца
Samsung Galaxy Note 20 ULTRA, en espaГol - Pre Review y VS S20 Ultra Сигнализирай за неуместен коментар
31
0 rate up comment rate down comment 0
DebbieLed
преди 4 месеца
Danna Paola, MIKA - It Must Have Been Love (From I Love Beirut) Сигнализирай за неуместен коментар
30
0 rate up comment rate down comment 0
SandyLon
преди 4 месеца
Some areas in Souls games are the worst - Awful Areas Сигнализирай за неуместен коментар
29
0 rate up comment rate down comment 0
Lindaves
преди 4 месеца
Ali471 - Hadi Gel Gezelim (Official Teaser) Сигнализирай за неуместен коментар
28
0 rate up comment rate down comment 0
Natashanut
преди 4 месеца
27
0 rate up comment rate down comment 0
Andreastuj
преди 4 месеца
Привет дамы и господа! Предлагаем Вашему вниманию интересный сайт для заказа бурения скважин на воду. Бурение скважин в Минске компанией АКВАБУРсервис полный комплекс качественных и разумных по цене услуг. скважина на воду,бурение скважин, скважина минск,скважина на воду цена,бурение скважин в минской обла Сигнализирай за неуместен коментар
26
0 rate up comment rate down comment 0
Susannef
преди 5 месеца
25
0 rate up comment rate down comment 0
NorineDogma
преди 5 месеца
The "Catch a Bullet" Challenge, w/ Donut & Baddie Сигнализирай за неуместен коментар
24
0 rate up comment rate down comment 0
Ruslankdb
преди 5 месеца
Доброго времени суток дамы и господа! Изготавливаем и устанавливаем любые зеркала под заказ в Минске и области по необходимым вам размерам. Предлагаем вам максимально широкий ассортимент оттенков зеркал, различные формы, технологии обработки и декорирования. С удовольствием беремся за нестандартные и оригинальные индивидуальные проекты. Более подробная информация размещена на нашем сайте С уважением,коллектив КОМФОРТЛ Сигнализирай за неуместен коментар