Отпускат 2 млн. лв. за доизграждане на НЗСИ

Средствата ще бъдат използвани за развитието и надграждането ѝ

22.07.2020 | 20:20 Редактор: Ралица Братанова
Отпускат 2 млн. лв. за доизграждане на НЗСИ

Министерският съвет прие постановление за одобряване на допълнителни разходи в размер на 2 000 000 лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г., с цел изпълнение на част от дейностите по "Доизграждане на Националната здравна информационна система (НЗИС) - етап 1 и етап 2".

Средствата ще бъдат използвани за развитието и надграждането на Националната здравна информационна система с нови функционалности, чрез използване на нови здравни технологии в областта на електронното здравеопазване, което е от изключителна важност за подобряване на качеството и ефективността в сферата на здравеопазването. 

Досега общо средствата за изграждането на Националната здравна информационна система са 12 млн. лв., осигурени по европрограми.

Сега здравният министър Кирил Ананиев обещава електронната система да е готова през 2022 г., което на практика е ново отлагане. Само преди два месеца Ананиев докладва, че е изготвен графикът за изграждане на Националната здравна информационна система, като целта е работата да бъде приключена до края на ноември, а в началото на 2021 г. да имаме електронно здравеопазване.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК