Симеонов: Намаляваме парите за студения резерв

Лидерът на НФСБ подчерта, че ще постави въпроса за незаконните строежи в "Росенец"

17.07.2020 | 13:55 Редактор: Ивет Арабова

В парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов посочи няколко теми, които разграничавали властта от ДПС. Едната от тях - партньорите в управлението решили да намалят парите за студения резерв, за да се плаща по-малко за него, включително и на притежавания от Ахмед Доган ТЕЦ "Варна".

"Студеният резерв трябва силно да бъде ограничен със заповед на министър Петкова. Има много сериозни подозрения и упреци, че се злоупотребява с тези пари. Получават се милиони от държавата, срещу които съответните енергопроизводители почти нищо не правят", отбеляза Симеонов.

От ГЕРБ обявиха, че в понеделник внасят промени в Закона за енергетиката. С новите текстове трябва да спрат търговете за студения резерв. По този начин играчите, които досега са се възползвали от него, няма да получават средства оттам, а ще отиват в държавната ТЕЦ "Марица-Изток 2", информира репортер на Bulgaria ON AIR.

Валери Симеонов подчерта, че след отхвърлянето на вота на недоверие ще постави въпросите за незаконните строежи в парк "Росенец" и за удълбочаването на канала от Черно море през Варненското и Белославското езеро до пристанището на ТЕЦ "Варна". 

Симеонов коментира, че проверка е доказала, че новоизграеденият кей и още 4 пристройки около лятната резиденция на Ахмед Доган са незаконни и всичко това щяло да бъде премахнато.

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК