ДНСК спря строежа на комплекс на Божков в София

По изискана проверка от ВАП бе преустановено реализирането на строителство на "Нове Хоумс"

15.07.2020 | 12:22 Редактор: Георги Камарашев
ДНСК спря строежа на комплекс на Божков в София

ДНСК спира строежи на фирмата на издирвания бизнесмен Васил Божков след наложена проверка от Върховната административна прокуратура.

Дирекция "Национален строителен контрол" и главният архитект на София са извършили незабавна проверка на законността на реализирано строителството в комплекс "Нове Хоумс" на жилищни сгради с цел продажба на адрес: гр. София, бул. "Цар Борис III" № 126, съобщават от пресцентъра на прокутратурата.

Направената проверка е установила, че не са изпълнени специалните изискванията на приложение 2 към чл. 81 от Наредба №7/22.12.2003г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони, тъй като в инвестиционния проект по част "Архитектура" жилищните сгради са проектирани и изпълнени като свободно стоящи без междинна връзка и без да е спазено разстоянието между тях, определено в приложенията.

От Дирекция "Национален строителен контрол" са решили да инициират действия по провеждане на процедури по спиране и забрана ползването на част от строежа, на основание чл. 224, ал. 1, т. 7, като е съставен констативен акт, който е основание за започване на административно производство по реда на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и за спиране на строежа в УПИ III-1890, кв. 11 м. "Славия" гр. София. Предстои издаване и на мотивирана заповед.

Актът е връчен на 14.07.2020 г., за което ВАП е уведомена от ДНСК.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК