Две малки момиченца спасиха 7-годишно от удавяне на "Каваци"

Към спешния телефон 112 са подадени няколко сигнала за случилото се

14.07.2020 | 20:15 Редактор: Искра Ангелова

7-годишно дете беше спасено от удавяне на созополския плаж "Каваци". Момиченцето се отделило от родителите си и влязло във водата, но течението го повлякло навътре.

Анита и Мия си играят на пясъка до брега, когато чуват детски зов за помощ. Видели момиченце в морето, което вълните повличали навътре. Без колебание се втурнали, за да помогнат.

"Видяхме, че я заливат вълните и не можеше да стигне дъното, затова решихме да и помогнем да излезе", разказа едно от смелите момичета - Анита Радулова.

"Подливаха я вълните. Ние бяхме близо и я вдигнахме. Единият за краката, другите горе и я измъкнахме навън", добави Миа Кайзер.

В този момент над спасителния пост на плаж Каваци се вее червен предупредителен флаг за бурно море. Към спешния телефон 112 са подадени няколко сигнала за случилото се.

"То е станало за части от секундата. Толкова бързо стават лошите неща, но е хубаво, че са били точно до него, за да отреагират", сподели майката на Миа - Мариана Томова.

Анита и Мия тренират плуване от няколко години. Спасителите съветват летовниците да бъдат предпазливи в морето и да се вслушват в предупрежденията им.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК