МВР: Бъдете отговорни, полицаите не са ви враг, с вас са

Провокации очакваме, посочи Ивайло Иванов

12.07.2020 | 17:30 Редактор: Юлия Христова

Бъдете отговорни, полицаите не са отдушник на вашите емоции, заяви главният секретар на МВР. Полицаите не се намесват безпричинно. С какво бяха предизвикани в събота, защо бяха виновни? Бъдете отговорни. Знам, че не всички хора са такива, но нека те да не са отдушник. Моята молба е това, бъдете отговорни, не се поддавайте на провокации. Полицаите не са ви враг, с вас са, но си вършат работата. Полицаите стоят, те ги замерят с бомбички и бутилки, защо? Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов на брифинг преди минути.

"Провокации очакваме. Сигналите, които стигат до нас не са в положителна посока, доказват се информациите за платени провокатори", допълни той.

"Молбата ми е и на всички колеги там – бъдете отговорни, не се поддавайте на емоцията и адреналина. Самите хора, участващи в протеста многократно ни търсеха и казаха, че има провокатори и че има хора на протеста, които не искат да бъдат там. Това значи, че всички заедно, когато гледаме и вървим в една посока, можем. Всички имат право да протестират, но нека това да става по законния начин. Всички обвинения към тях са безпочвени, те са там да се грижат за вашата сигурност. Боли ме за колегите като чета какви неща пишат за тях", каза още Иванов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
защо ни ритат докато ни смачкат главите в такъв случай? Сигнализирай за неуместен коментар