МВР: Полицаите си вършат работата, разграничете действията им от тези на политиците

Вътрешният министър ще поиска оставката на директора на полицията в Бургас

11.07.2020 | 14:13 Редактор: Юлия Христова

Разграничете действията на МВР от тези на политиците. Има много обвиняеми, които се издирват в момента, целта им е дестабилизация и падане на правителството. То дори да падне, полицаите ще са същите, нямаме други. На една и съща група от две места бяха предложени суми, минимумът е 40 лева, това са хора, които притежават страхотен финансов ресурс. Това, което тече по наши канали е, че събитията се финансират от канали извън страната. Това каза на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов. 

Той допълни: "Видяхте ли след полунощ състоянието на хората по улиците, не съм ги тествал, но бяха под влияние на алкохол, да не казвам и други вещества".

По думите му полицията не е виновна за ескалиралото напрежение.

"Ще извадим клипове, трябва да има и друга гледна точка, ще понесем отговорност, ако някой си е превишил правата. Ще понесе ли обаче отговорност някой от другата страна? Утре ще дойде някой на власт, но полицаите пак ще са на улиците, никой от служителите на реда няма против мирния протест. Така е и на футболните мачове. Бъдете толеранти, полицаите си вършат работата. Ако ги пуснем тези хора, ще се сбият, пазим обществения ред, свикнали сме, били са ни, замервали са ни...", допълни той. 

Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че ще бъде свикана комисията, за да се реши дали да бъде свалена охраната на Доган и Пеевски.

"В "Росенец" имаше напрежение, но полицаите са там , за да пазят реда. Ще поискам оставката на директора на ОД на МВР в Бургас. Важно е да запазим човешкия живот и здраве", допълни той. 

Общо 18 са задържаните за безредиците в София снощи, двама от тях са с криминални прояви от миналото. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Запознат
преди 3 години
Я първо Хаджиев го проверете как си е купил апартамента от схемата на първо районно от починали без наследници !!!! И министъра колко пари прибира от каргото всеки месец !!!! Хаджиев помниш ли стара Загора и кои шефове на районни ти се отчитаха финансово всяка седмица!!! Сигнализирай за неуместен коментар