Отмениха официалното откриване на жътвената кампания

Причината е увеличеният брой на заразени с Ковид-19 

30.06.2020 | 11:05 Редактор: Тодор Петров
Отмениха официалното откриване на жътвената кампания

Поради увеличеният брой на заразени граждани с Ковид-19 и спазвайки мерките за сигурност, Националната асоциация на зърнопроизводителите отменя официалното откриване на жътвената кампания и ритуалното зажънване на ръжта по международния проект "Хляб на мира".

Това обявиха в съобщение до медиите от Националната асоциация на зърнопроизводителите. До решението на НАЗ се е стигнало заради повишения брой положителните тестове за Ковид-19 в последните дни.

Придържаме се към изискванията на Националния оперативен щаб за ограничаване на масовите събития и струпването на много хора на едно място. Пожелаваме на земеделските производители от цяла България успешна и богата жътва, въпреки лошите климатични условия тази година, казват от НАЗ.

"Бъдете здрави и отговорни в името на вашето здраве и това на близките ви", призова председателят на УС на НАЗ Костадин Костадинов. 

Проектът "Хляб на мира" е европейска инициатива, в която се включват дванадесет държави от Централна и Източна Европа. Проектът стартира през 2012 г. като добитата ръж от полето около Помирителната църква в Берлин е изпратена до всяка държава-участничка. Така през 2013 г. се полагат първите ръжени семена на исторически важни места в 12-те държави. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК