Овладяха конфликта в Мондрагоне, българите са поставени под 15-дневна карантина

Огнището на заразата вече е под контрол, а военни охраняват района

27.06.2020 | 15:10 Редактор: Ралица Братанова

Овладян е конфликтът в италианския град Мондрагоне, където жилищен комплекс с българи беше поставен под карантина заради коронавирус. 

Огнището на заразата вече е под контрол, а военни охраняват района.

Създадени са пропускателни пунктове, а националната служба за гражданска защита доставя храна на близо 700-те обитатели на жилищния комплекс, който е под "строга изолация". 

Близо половината от тях са българи. От обособената червена зона никой не може да влиза или да излиза. 

Българите са поставени под 15-дневна карантина. Огнището е овладяно. На среща с кризисния щаб, областната управа и общината с българското посолство в Рим е обсъдено дали жителите да не бъдат настанени в хотели, докато са под карантина

Вече е ясно и кои са българите, пробили блокадата в първата нощ на засилен контрол. Тогава беше запален и български автомобил. Около 100 военни следят обстановката в района. 

А местните искат българите да бъдат преместени. Масовото тестване за коронавирус там приключи. Направени са над 700 теста, положителните остават 43, от тях 41 са на българи.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
2 rate up comment rate down comment 0
каскет
преди 3 години
Накарайте Джамбаз ефенди да си вземе бележки, как се прилага демокрацията в Мондрагоне! Сигнализирай за неуместен коментар