Пламен Димитров, КНСБ: ЕС се самоубива заради Зелената сделка

Според него трябва да приемем това, което е подписано в Парижкото споразумение

26.06.2020 | 22:25 Редактор: Ивет Арабова

КНСБ иска спешни действия за Зелената сделка, тъй като Зеленият пакт е на финала. Според синдикатите, България е най-големият губещ от Зелената сделка на ЕК.

"Основната, абсолютна червена линия, която министър Петкова и цялото правителство прие, и която е заложена във всички наши позиции, е да не приемаме 50 - 55 % цел на ЕС като междинна в 2030 г. за намаляване на емисиите спрямо базовата година. Това е ключовият въпрос“. Това каза за предаването "Брюксел 1“ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Колко трябва да приемем?

Пламен Димитров е категоричен, че трябва да приемем това, което е подписано в Парижкото споразумение, по което има глобално съгласие. Всъщност, даже и за него няма единно съгласие, защото някои държави излязоха от това споразумение, като САЩ, например.

Според лидера на КНСБ, докато не се постигне някакво друго, по-приемливо глобално споразумение, като например ангажименти на Индия, Китай, Русия и др. страни, към всичко, което става с приемането на тези цели и най-вече ангажимента за изпълнението им, "безсмислено е Европейският съюз да се самоубива“.

Какви са другите червени линии, очертани от синдикати и работодатели по отношение на Зелената сделка - целия разговор на Милена Милотинова с президента на КНСБ Пламен Димитров вижте в събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК