Туристи, дошли с първия чартър в Бургас: Чувстваме, че тук е безопасно

Ангелкова: 4 пъти седмично ще летят самолети от Амстердам

26.06.2020 | 19:15 Редактор: Ивет Арабова

Символичен старт на летния сезон. Първите туристи кацнаха с чартърен полет на Летище Бургас. Те са от Нидерландия и Белгия и ще почиват в Слънчев бряг.  Първите летовниците са предимно млади семейства с деца. 

"Би трябвало да сме в безопасност. Всички предприемат добри мерки. Чувстваме, че е безопасно да си на почивка тук. Много сме щастливи да доведем бебето си тук. Ще сме добре", сподели един от туристите.

Заедно с туристите с първия чартър пристигнаха и журналисти от Нидерландия. От Амстердам ще се изпълняват по четири полета седмично до октомври. "Като брой седалки са планирани около 10 500 от Амстердам, Манстрийх и Брюксел", обясни туроператорът Любомир Панковски.

Първите чужденци у нас бяха посрещнати от министъра на туризма.  "189 души на борда, четири пъти седмично ще летят. Надявам се, че и с тези 35 евро на седалка, която гласувахме да можем да разширим и полетната програма", отбеляза министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Повече от три месеца не можехме да летим до нито една дестинация. За нас е радост, че първият ни полет е наистина до България. Много се радваме, защото България е една от най-важните ни дестинации и както виждате полетът е пълен", каза Шурт де Корт - туроператор от Нидерландия.

В хотела в Слънчев бряг туристите бяха настанени след задължителното измерване на температурата. В хотела обаче не могат да предвидят колко туристи ще посрещнат това лято, защото ситуацията е много динамична. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК