Скандалите в мандата на Борисов не променяли политическата карта

Според политолога Димитър Ганев предсрочни избори са малко вероятни

23.06.2020 | 21:40 Редактор: Ралица Братанова

След поредната акция срещу битовата престъпност днес, главният прокурор Иван Гешев подчерта, че за прокуратурата няма недосегаеми хора, независимо от позицията, която заемат.

"Това с недосегаемите е нов момент. Като че ли все по-малко и по-трудно става да говорим за недосегаеми, особено след ареста на Васил Божков. Това показва, че все пак институциите не подбират спрямо богатството", коментира политологът Димитър Ганев в "Денят ON AIR".

Според него има много скандали в този мандат на Борисов, но това не променя политическата картина.

"Това не би било възможно на този етап. Предизвикателството е в икономически план, защото като се опре до джоба на българина, нещата стават по-опасни", допълни политологът.

По думите му пред Bulgaria ON AIR, когато излезем от здравния аспект на коронакризата и влезем в икономическия, оценката за това как правителството е реагирало и резултатите от неговите действия ще бъдат определящи за бъдещето на властта. Все пак той прогнозира, че предсрочни избори са малко вероятни.

"ГЕРБ не се намира в политическа изолация в момента. Всички карти са оставени на масата. Ако Борисов задържи първото си място и получи мандат за съставяне на правителство, тогава той има много опции - г-н Трифонов, ако влязат от "Демократична България", Патриотите. Особено важно е какво ще се случва в БСП и ДПС", каза още Димитър Ганев. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Елица
преди 3 години
Да споделя ледната си точка:Спането на премиера ена мемори пяна матрак и със сигурност ще издържи поне още 10 години на чисто,без да се развъждат акари и насекоми.Относно вируса,ходете на профилактичките годишни прегледи. Сигнализирай за неуместен коментар