Гешев категоричен: За прокуратурата няма недосегаеми хора

Арести, иззети пари и наркотици при спецакция в Сандански

23.06.2020 | 14:00 Редактор: Тодор Петров
Гешев категоричен: За прокуратурата няма недосегаеми хора

Главният прокурор Иван Гешев, говорителят на главния прокурор Сийка Милева и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха Сандански по повод проведени две специализирани операции под ръководството на прокуратурата – срещу битовата престъпност и срещу наркоразпространението.

Гешев съобщи, че при акцията срещу група, занимаваща се с разпространение на дрога, са намерени над 150 000 евро и други валути, както и наркотични вещества. Задържани са около 10 души.

"Сандански е хубав град и е недопустимо да има стрелби с автомати, палежи, сбивания, това не е добре за гражданите и за бизнеса. Затова стремежът ни е в близката година тези проблеми да приключат. Ако хората, които правят тези неща, не преустановят криминалната си дейност, ще я преустановим ние", предупреди главният прокурор.

Иван Гешев подчерта, че за прокуратурата няма недосегаеми, независимо от позицията, която заемат.

"Докато аз съм главен прокурор, българската прокуратура няма да прави компромиси, подходът за всички ще бъде еднакъв. Единственото, с което ще се съобразява прокуратурата, е дали си нарушил закона или не. Това е разграничителната линия", коментира още той.

Главният прокурор заяви, че прокуратурата е открита към българските граждани чрез медиите по начин, по който не е открита никоя друга структура в държавата. По думите му прокуратурата показва на българските граждани "мрежата от зависимости между едър бизнес и политика, която е оформена на всички нива". 

"Тя има намерение да преустанови тази мрежа, поне докато аз съм главен прокурор, компромиси няма да има за никого. След като може да бъде разпитан министър-председателят, след като може действащ министър в момента да се намира в ареста, не виждам защо да не бъде разпитан секретарят на президента", добави главният прокурор.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК