От центъра на София: Сметище, счупени пейки, изкоренени цветя...

Част от сигналите през седмицата, получени в Helpbook

19.06.2020 | 23:08 Редактор: Анисия Иванова
От центъра на София: Сметище, счупени пейки, изкоренени цветя...

Сред получените сигнали постъпили в платформата на Helpbook.info се откроява един, в който наш потребител е прикачил шокиращи снимки от центъра на София.

"В съседство на жилищна кооперация, намираща се на адрес: ул. "Овче Поле" 160-162, има дворно място, в което е изградена барака и живеят роми. Дворът е превърнат в сметище, миризмата, от което е нетърпима през летните месеци. Има реална опасност от зарази, завъждане на гризачи и хлебарки.

През зимните месеци се горят отпадъци за отопление и тъй като няма комин това е сериозна предпоставка за пожар. Положението е нетърпимо. По всяко време на денонощието се пуска неприемливо силно музика от уредба на двора на открито, независимо от правените забележки. Това е системен тормоз върху жителите на съседните сгради, който с времето става все по-безпардонен. Опитите за комуникация са изчерпани.

Приложените снимки са направени от терасата на съседната сграда. Надявам се, че отговорните институции ще бъдат сезирани и ще бъдат взети необходимите мерки, за да се прекрати това безобразие и най-малкото да се разчисти пространството“. Авторът на сигнала алармира Столичен инспекторат и се надява за предприемането на спешна проверка.

От район "Сердика“ ни изпратиха снимки, на които се вижда детска площадка в окаяно състояние, която представлява опасност за играещите малчугани. Настилката е стара и разрушена, а съоръженията са под всякаква критика.

В съседен район, отново в центъра на София, са заснети паркови мебели, които са станали обект на вандалска проява. Множество счупени пейки и изкоренени цветя "красят“ градинката пред хотел "Рила“.

Ако видите нередност, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Дидо
преди 3 години
Снимката е олицетворение на цялостното управление на Фандъкова. Ако Борисов не й пази гърба,до сега да е аут от Общината и защо не клиент на прокуратурата. Сигнализирай за неуместен коментар