Събраха 18 хил. лв. от неплатени фишове на Дунав мост при Русе

Едва 20 са водачите, които са отказали да платят, и са останали без книжки и автомобили

19.06.2020 | 14:45 Редактор: Александра Иванова

Близо 18 хил. лв. са събрани за два дни от нередовни шофьори на Дунав мост при Русе. Едва 20 са водачите, които са отказали да платят и са останали без книжки и автомобили.

Контролът се осъществява съвместно от "Гранична" и "Пътна полиция", като се проверяват леки коли, ТИР-ове и автобуси.

Проверките на Дунав мост се извършват както на българска, така и на румънска територия, тъй като граничният пункт за излизане от България се намира в Гюргево. Ако шофьор или пътник откаже да плати, българските полицаи не могат да му вземат книжката на чужда територия

"Няма как на територията на друга държава ние да извършваме това нещо. Ако се наложи на някой гражданин да му бъде отнето свидетелство за управление, той ще бъде върнат на територията на България и тук съответно ще се предприемат действията, които предвижда законът", обясни директорът на "Гранична полиция" - Русе комисар Димитър Чорбаджиев.

Шофьорите не приемат еднозначно проверките и санкциите на границата.  

"Не може аз да съм си платил, да показвам платежното от банката, фишът, а те да ми казват, че не се води в системата и да ми загубят още два дена", коментира шофьорът Георги Ангелов.

Водачите съзират неравенство в мярката.

"Ако има система, тя трябва да се прилага навсякъде за всички. Тези, които не пътуват навън, как ще са контролирани? По-голямата част от шофьорите не излизат по границите", сподели Красимир Пасколов.

От "Пътна полиция" пък са доволни от резултатите.

"Имаме връчени 748 документа на стойност 104 450 лв., като през пос терминал са заплатени 256 документа на стойност 17 920 лв. Съставени са 21 ауан-а – имало е водачи, които са имали задължения и не са си заплатили глобите" , обяви началникът на "Пътна полиция" - Русе гл. инспектор Михаил Манов.

За момента на проверки подлежат само българските граждани. Очаква се на следващ етап да бъдат обхванати и чужденците.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
xph
преди 3 години
Събирайте, като сте безсилни и и неадекватни, с глупавите си правила, все ще намерите начин да цуцате от народа, ***! Сигнализирай за неуместен коментар