Ячев, НФСБ: Не е нормално в селата да няма аптеки, но да има казина

Коментар на Борис Ячев в "Денят ON AIR"

17.06.2020 | 22:06 Редактор: Александра Иванова

Парламентът отхвърли законопроекта на Валери Симеонов и НФСБ казината да бъдат ограничени само в определени места и приеха предложението Комисията по хазарта да стане агенция.

Зам.-председателят на "Обединени патриоти" и депутат от НФСБ Борис Ячев заяви в "Денят ON AIR", че това е дебат, който продължава няколко години, но отхвърлянето му няма да скара коалиционните партньори.

"ГЕРБ в различни комисии, в различно качество и време, са подкрепяли различни наши предложения. Промените, които не внесохме касаят поетапно редуциране на хазартния бизнес и постепенното премахване на казина. С тях се цели ограничаване на хазартната зависимост", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Червената опозиция разкритикува предложението на НФСБ, както и решението Комисията по хазарта да стане агенция.

"Чух неадекватни изказвания от БСП в пленарната зала. Ние предлагаме еманация на водещия европейски опит, ние не спираме хазарта. Чужденците и богатите българи ще могат да залагат. Лошото е, че бедните играят най-много. Не е нормално в малки села да няма аптека, но да има казино", категоричен бе депутатът.

Спортни клубове също застанаха срещу предложението на НФСБ за редуциране на хазарта. 

"Големите и малки клубове са спонсорирани и се издържат само от хазарт. Мислех, че има търговски фирми и строителни, които подкрепят футбола. Приемам позицията. Те са загрижени за това да оцеляват. Но от другата страна е здравето на българина и благосъстоянието му", заяви Ячев.

Със 127 гласа "въздържал се" и едва 22 "за", законопроектът на Валери Симеонов беше отхвърлен.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК