Порой се изля в Червен бряг, на места водата е достигнала 1 метър

Във варненското село Неофит Рилски местната река е преляла, улиците са под вода

16.06.2020 | 21:41 Редактор: Ивет Арабова

Проливните дъждове и бури продължиха през целия ден в различни части на страната. Наводнени са улици и къщи, а градушка унищожи реколтата на много места.  Голям порой се изля над Червен бряг, над 40 л. на кв.м. са се изсипали за около 30 мин. На места водата достига до 1 метър, обясни кметът на града. Към момента ситуацията се нормализира, въпреки че продължава да вали.

Пороят потопи района на гарата в града. Автомобили останаха почти изцяло под вода, други бяха носени от калните потоци. Силният дъжд е продължил около час и половина. Две са били критичните точки – в Пети квартал и при подлеза на изхода за село Гроник. Именно там във водите са се оказали в капан няколко автомобила. Наложило се е да бъдат изтегляни с пожарна. Няма пострадали хора. Тече опис на щетите, а местните хора са притеснени.

"Валеше обилен дъжд между 17 и 18:30 часа, наводни всички улици. В по-ниските участъци имаше закъсали коли, няма бедствено положение в общината. Пожарната и общинският инспекторат обезопасяват някои места, където имаше пропадане по уличната мрежа", каза за Bulgaria ON AIR кметът на Червен бряг д-р Цветан Димитров.

Наводнение и във варненското село Неофит Рилски. Наводнени са мазета и дворове на три къщи. Улиците са под вода. Няма опасност за населението. От пожарната отрекоха първоначалната информация за скъсана язовирна стена. От местната власт обясниха, че реката е излязла от коритото си и е заляла крайречните улици и мостове.

За всички области в страната и утре е в сила "жълт" код за потенциално опасно време.

Снимка (Архив): БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Защото няма изградена качествена отводнителна система, след ремонт на участъка, проектанта е за затвора ама няма ни една в тази територия братя. Сигнализирай за неуместен коментар