Майстор на дървени играчки връща малки и големи в романтичното минало

Иво се научава да работи с дървото в интернет, слабост са му лампите

07.06.2020 | 19:10 Редактор: Ивет Арабова

Историята на Иво Стаменов е история с грамофонни плочи, лампи и детски играчки. Почти като приказките, в които още вярва, и разказва на децата така, както той умее - от дърво.  

"Дървото е един много красив материал, много приятен на пипане. Когато детето ти каже, че иска играчка, ти почваш да я правиш", споделя Иво.

Инженер по образование, Иво се научава да работи с дървото в интернет.

"Направих един камион и толкова си го харесах че почнах да спя с него, после тръгнаха нещата, купих си машини, в началото всичко почна с три прости инструмента. Гледам да съм хем много дигитален, хем много аналогов човек", разказва Иво.

С времето започва да организира и ателиета, в които учи деца и родители как да сглобяват сами дървени играчки. Признава, че слабост за него остават дървените му лампи, които майстори на фона на френско радио. Той вярва, че да правиш изработваш предмети с ръцете си, е едно от най-романтичните неща в днешното време технологично време. Оказва се, че дори и във време на все по-голяма дигитализация и превес на технологиите, романтиката на това да направиш нещо сам с ръцете си, остава. 

Вижте повече в репортажа на Божила Симова и оператора Павел Павлов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ехааааа! Супер яки са, барво! Сигнализирай за неуместен коментар